La un click distanta sau printr-o aplicatie, poti avea acces instantaneu si fara costuri suplimentare (de transport, de exemplu) la un psihoterapeut. Utilizarea internetului poate fi convenabila pentru multe persoane care se simt confortabil sa foloseasca tehnologia si care sunt in cautarea unui suport de acest tip.
Inainte de a da curs acestei posibilitati, de a va conecta si de a incepe sa discutati, exista aspecte de luat in considerare despre ceea ce putem numi “telepsihologie”.
Psihologii se refera in mod obisnuit la orice terapie furnizata prin instrumente sau dispozitive de telecomunicatii ca telepsihologie. S-ar putea sa auziti si notiuni de tip numit terapie web, terapie telefonica, terapie prin mesaje sau terapie online. Oricand interactionati cu un psiholog folosind internetul, un telefon sau o aplicatie mobila, participati la servicii de telepsihologie.
Terapia online are multe beneficii in comparatie cu psihoterapia in persoana.
In ciuda potentialelor beneficii, psihologii avertizeaza ca terapia online poate sa nu fie cea mai buna optiune pentru toata lumea sau pentru fiecare situatie care are nevoie de sprijin profesional. Iata cateva puncte de luat in considerare sau de intrebat inainte de a va inscrie.
Multi psihologi exploreaza site-uri si aplicatii online, asa cum mai multi pacienti sunt interesati sa le foloseasca. Cercetarile arata ca unele instrumente tehnologice pot ajuta atunci cand sunt utilizate impreuna cu terapia la cabinet.
Multi psihologi si pacienti considera ca mesajele text sunt utile pentru
check-in-uri sau memento-uri rapide. Unele aplicatii pot ajuta la urmarirea si inregistrarea starilor de spirit sau a gandurilor. Conferintele web si streaming in timp real pot oferi continuitate atunci cand un pacient este in vacanta sau nu poate face o sedinta obisnuita.
Psiholog clinician si psihoterapeut cognitiv-comportamental specializat pe depresie peripartum.